top of page

BETERE WERELD

Duurzaamheid is uiteindelijk gericht op het scheppen van een betere wereld. In 1987 definieerde het rapport 'Our Common Future' van de commissie Brundtland dit als "een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de noden van het heden, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in het gedrang te brengen".
Uw drive is om hieraan bij te dragen. U begrijpt dat dit over meer gaat dan het indraaien van led-lampen, papier recyclen en glas in de glasbak gooien. U realiseert zich dat veel van wat wij hier in de westerse wereld kopen en gebruiken ergens ver weg, buiten ons gezichtsveld wordt gefabriceerd. En dat hiervoor natuurlijke bronnen worden uitgeput, bossen gekapt, dat het delven van grondstoffen, het transport en de fabricage veel energie en water kost, dat het lokale milieu vaak wordt vervuild en dat de productie van nieuwe materialen veel CO2-uitstoot veroorzaakt, wat het klimaat ingrijpend verandert. De economische en ecologische gevolgen hiervan èn de gevolgen voor de wereldvrede beginnen zich inmiddels steeds duidelijker af te tekenen.

 

Het is u duidelijk dat iedereen verantwoordelijkheid heeft om deze gevolgen tegen te gaan en de betere wereld daadwerkelijk na te streven.
Eindeloos Duurzaam heeft het concept van DUURZAME DOZEN ontwikkeld om juist 'out of the box' oplossingen te bedenken, om u met verfrissende en vernieuwende inzichten advies te geven over mogelijkheden die daarvoor in de bouw zijn.

wat kunt u

zelf doen?

1. Gebruik een nieuwe gebruiksoptie, geïnitieerd door Thomas Rau, waarin producten diensten worden. Je koopt geen lampen meer, je huurt licht. De fabrikant blijft eigenaar van het product. Daarom zorgt deze er altijd voor dat het zo duurzaam mogelijk is. Een duurzaam ideaal met een lucratief verdienmodel.

 

2. Koop producten waarvan u weet dat ze ‘fair trade’ zijn.

wat kunnen wij

voor u doen?

  • Adviseren over CO2-neutraal bouwen

  • Adviseren over energieneutraal bouwen

  • Advies geven over gebruik maken van hergroeibare materialen

  • Inzicht geven in de impact van bouw / verbouw / herbestemming

  • Gebruik maken van herbruikbare bouwmaterialen

 
 
G
M
T
 
 
Detect languageAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBengaliBosnianBulgarianCatalanCebuanoChichewaChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEsperantoEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekGujaratiHaitian CreoleHausaHebrewHindiHmongHungarianIcelandicIgboIndonesianIrishItalianJapaneseJavaneseKannadaKazakhKhmerKoreanLaoLatinLatvianLithuanianMacedonianMalagasyMalayMalayalamMalteseMaoriMarathiMongolianMyanmar (Burmese)NepaliNorwegianPersianPolishPortuguesePunjabiRomanianRussianSerbianSesothoSinhalaSlovakSlovenianSomaliSpanishSundaneseSwahiliSwedishTajikTamilTeluguThaiTurkishUkrainianUrduUzbekVietnameseWelshYiddishYorubaZulu
 
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBengaliBosnianBulgarianCatalanCebuanoChichewaChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEsperantoEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekGujaratiHaitian CreoleHausaHebrewHindiHmongHungarianIcelandicIgboIndonesianIrishItalianJapaneseJavaneseKannadaKazakhKhmerKoreanLaoLatinLatvianLithuanianMacedonianMalagasyMalayMalayalamMalteseMaoriMarathiMongolianMyanmar (Burmese)NepaliNorwegianPersianPolishPortuguesePunjabiRomanianRussianSerbianSesothoSinhalaSlovakSlovenianSomaliSpanishSundaneseSwahiliSwedishTajikTamilTeluguThaiTurkishUkrainianUrduUzbekVietnameseWelshYiddishYorubaZulu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters
 
 
Options : History : Feedback : Donate Close

Stel uw vraag

of deel uw tip!

Eindeloos Duurzaam

Tel. 31 (0)35 672 37 57

Vondellaan 8

1217 RX Hilversum

Success! Message received.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

bottom of page